slim01
slim02
slim03
Previous Next

 

El projecte Claki

Molts de vosaltres  ja participeu activament al projecte Claki. D’altres, però, encara no coneixeu el projecte però us preocupa la protecció del medi ambient. De ben segur que un cop llegides aquestes línies en voldreu ser partíceps també.

El projecte Claki fomenta el reciclatge de l'oli usat a les cuines, evitant així que aquest es llenci a les aigüeres i acabi contaminant l'aigua dels nostres rius. L’oli s’emmagatzema en uns recipients molt característics (els “clakis”), que podeu demanar de forma totalment gratuïta a la Roureda. Un cop plens es poden retornar a la mateixa escola i recollir un nou recipient  buit per continuar reciclant. A banda de La Roureda,  al projecte Claki hi col·laboren també les botigues d’alimentació del poble: Bon Area , Ca la Maria i Co-Aliment.

El camí de Claki va iniciar-se el 2016 i s'ha anat consolidant al llarg dels anys. Una xifra que ajuda a entendre la seva importància és que fins el 2020 s'han pogut reciclar més de 4200 litres d'oli! Si tenim en compte que cada litre d'oli llençat directament a la pica contamina 40.000 litres d'aigua, ja us podeu fer a la idea del benefici per a tots suposa aquest projecte.  

La petja de CO2 també es veu reduïda gràcies al reciclatge de l’oli, amb les quantitats recopilades fins ara hem estalviat l’emissió de 5542 kilograms de CO2 a l’atmosfera.

Així doncs, quan veieu un nen amb un Claki de camí a l’escola, penseu a demanar el vostre!

 

Si voleu més informació podeu consultar aquesta infografia.